Négyszemközt a Pilis-kutatóval…

Négyszemközt a Pilis-kutatóval…

Aradi Lajossal beszélgetek – aki az elsők között dedikálta a Naptárunkat – radiesztéta, Pilis-kutató, újságíró, tanító…

Mit gondolsz 2012-ről, ez különleges év a magyarság életében ?

Túl általános és túl direkt a kérdés… ha azt nézzük, hogy milyen helyzet uralkodik ma a világban, nem csak Magyarországon, akkor kisebb vagy nagyobb mértékben sorsfordító – talán abban, hogy sokan magukhoz térnek, felébrednek, de hogy ennek mi lesz az eredménye az majd kiderül… Az állítólagos Maja jóslatoknak a következménye ez a 2012es nagy hajcihő, ami tart már vagy egy évtizede…

A világvége ügyről nekem teljesen más elképzeléseim vannak, mint a nagy átlagnak.. szerintem nem lesz semmi komoly – világvége értelemben, az biztos…. De az is biztos, hogy a folyamat elér valamiféle kritikus tömeget – hiszen az emberek fejében valami fontos dátumnak számít ez az év –és december 21 is a jóslat szerint –de ezeknek a nagy kataklizmáknak amiket jósolgatnak, ezeknek semmi alapjuk nincs!

Szellemi változás lesz- ami ezt az évet fogja követni – de ez sem egyik pillanatról a másikra, hogy december 22.én felébredünk és valakinek vagy baromi jó vagy baromi rossz lesz- ilyen biztos nem fog történni.

Mivel, az ezzel kapcsolatos gondolatok megjelentek a világban az elmúlt években… ez sokaknak jelent támpontot vagy felhívja a figyelmét, arra hogy változtatnia kell – persze lehet, hogy sokaknak rossz ez az év, de inkább a gazdasági dolgok miatt van.

Mik a saját terveid erre az évre?

Én nagy terveket nem szoktam szőni előre. Járom az utam, amit elkezdtem sok évvel ezelőtt és hagyom, hogy történjenek a dolgok – persze azért némi ráhatás is van… Teszem a dolgom, tanítok, előadok, segítek másoknak felébredni.

Most is 2 tábor között vagyok – Visegrádra megyek- a Pilisben tartok túrákat, táborokat – ahol remélhetőleg mindenki jobbá válik ennek hatására

Miért mennek el legtöbben ezekbe a táborokba? Magyarságtudat vagy a szellemi, lelki erő keresése? Mi a kincs, amit keresnek az emberek?

2 féle tábort tartok, az egyik a tanfolyamokhoz kapcsolódik- energetika, szellemi és spirituális tanulmányok-itt a korábbi tanítványok jönnek és egy-két új érdeklődő-aki később aztán, tanítvánnyá lesz…

A nyári tábor- a Pilis rejtély tábor- ez kifejezetten a történelmünkhöz és a Pilishez kapcsolódik. Előadásokkal, túrákkal azokra a helyekre elzarándokolva, amelyről én is oly sokat beszélek – ami a történelmünk része most is.

Az egész Pilis királyi központként működik évezredekre visszanyúlóan és itt az egész történelmünk jelen van. Ezeket a helyeket keressük fel…- főleg ami az én kutatási területemhez kapcsolódik. Esténként meghívott előadókkal, akik szintén a történelmünkről és a Pilissel kapcsolatos dolgokról tartanak előadásokat

Mi a legfőbb kutatási területed? Mi a szíved csücske?

Mondjuk úgy, hogy a Pilis rejtély – az ehhez kapcsolódó kutatás, előadás sorozat. Ez egy másfél évtizedes kutatás—egy csillagképi rendszer felismeréséből jött: a Nimród-Orion-Nimród csillagkép, Pilisben való elhelyezkedése – és az ehhez kapcsolódó analógiák szerte a világban. Persze mára már rengeteg ága van. A legizgalmasabb része általában mindenkinek, a furcsa megmagyarázhatatlan rejtélyes ábrákkal való találkozás… Aki ismerkedik ezzel, azoknak néha ez megdöbbentő, sokk szerű élményt ad, hogy mi minden felfedeznivaló van….

De persze mindig elmondom, hogy ez nem csak a Pilisben fordul elő, hanem az egész Kárpát-medencében szétágazik. Ez a fő területem, de a Pilishez kapcsolódóan az egész mitikus történelmünk bekerül az előadásaimba. Ezek már nem csak a Pilisről szólnak, hanem elfelejtett szentjeinkről-illetve nem tanított szentjeinkről-akik a történelem bizonyos időszakában rendkívül meghatározók voltak, csak az elmúlt párszáz év nem kedvezett annak, hogy a lelkünkben ők tovább éljenek-de benne vannak—csak nem tudjuk nevesíteni őket. Őrájuk is szeretem felhívni a figyelmet.

Milyen korúak az érdeklődők?

Teljesen változó, a tizenévesektől a 90 évesig. Az a megdöbbentő, és megható is egyben hogy 80 évesek is jönnek – akikről azt hinné az ember, hogy a történelemmel kapcsolatban azt tanulták, amit mi szeretnénk, hogy újra tudjanak az emberek…—de kiderül, hogy ők sem tudják, nem tanulták – vagyis a finnugor elméletet oktatták még nekik is, ami nem kedvező a magyarság számára.

A Turul Túra meg van még? Ti is végigmentek rendszeresen ezen a szakrális útvonalon?

Igen, persze megvan. Az, hogy „ Ti is „- ez kicsit talán nagyképűnek hangzik, amit most mondok – de mindenki más Én utánam járja…

A Turul ösvény – ami napjainkban a legnépszerűbb útvonal- annak köszönhető, hogy 98.-ban sikerült újra felfedezni nekem- és mindenki más ezt követően kezdett el rajta járni :)

Mit éreznek a többiek a túrák alatt? Mennyire szakrális ez?

Nem kell hinni benne, de aki hisz annak a szakrális jelentősége is érezhetővé válik – tehát nekik a megéléseik is mások, mint az egyszerű kirándulóknak.

Lehet, hogy hihetetlen vagy butaság, de az egyik ismerősöm fia, bukásra állt angolból, mikor az egyik túra alkalmával ott jártunk a Pilisben. A barangolásunk után 3 héttel viszont egy országos versenyen 3. lett angolból. A kisfiú 5. es volt és semmit nem tudott a Pilis energiáiról, mégis valamilyen hatással voltak rá.

Nem hihetetlen és nem is butaság!

Az külön szerencse, hogy ha egy gyermek ezt megéli – bár ők még tisztább lélekkel viszonyulnak a dolgokhoz. De a felnőtteknél is sokszor van sorsfordító változás, egy-egy hosszabb túra alkalmával. Sokan mesélik, akár 1-2 hónap elteltével, hogy gyökerestől felfordult az életük – mert valamit ott kaptak…és ők ezt elfogadták, elhitték. Nevezhetjük ezt erőnek—de a lényeg az, hogy be tudták építeni a saját életükbe.

Soha nem a külsőben kell keresni a változás okát- a hely csak egy inspirációt adhat. Az arra érzékeny lélek fogékony lesz a tudatalattijában vagy az asztráljában vagy a szellemében a változásra-, de Ő maga idézi elő a változást

Ezek a túrák – szent helyen – főleg ha szent időben is történnek, egyfajta belső rendrakást eredményeznek, tehát ebből fakadnak a nagy változások. Amikor egy korábban nem észlelt erőt felfedezünk, hogy meg tudunk cselekedni valamit… Főleg ha az emberből is valami ott marad, akár fizikai értelemben véve – vér, veríték – akkor ez áttör egy gátat az egyénben és tudatosan is elindul a változás.

Szent idő, például a napfordulók és a karácsony is?

Igen-de például nagyon sok szent ünnepünk van. A 15. 16. században, talán francia forrásban írták le, hogy nem értik, hogy a magyarok mikor dolgoznak, hiszen a naptárukban 280 ünnepnapjuk van. Rengeteg jeles napunk van, akár szentekhez kapcsolódó, akár valami égi jelenséghez – ami nem passzivitást feltételez, hanem aktív megélését annak a napnak-mint például egy- egy túra alkalmával is.. Hiszen az energiák, az erők, szent időben, amikor jelen vannak a világban, sokkal intenzívebbek és ha valaki nyitottá válik, akkor sokat segítenek a megélésben és a változásban is. Mert ez a legfontosabb, hiszen az élet alapja a folyamatos változás- nem punnyadhatunk be egy statikus dologba, hanem mindig meg kell újulni!

Mi a magyarság legnagyobb problémája?

A legnagyobb probléma, hogy az emberek nem hiszik el magukról, hogy kicsodák, illetve az emberek nagy része nem is tudja, hogy kik vagyunk!

Ebből, a nem tudásból fakadó félelmek, és az ebből adódó minden egyéb … – széthúzás, az anyagi világ csillogásának elfogadása, nem értékelve semmi mást ezen kívül. De ez abból fakad, hogy a lelkünkben lévő kódok nem tudnak kiteljesedni

Most a saját magunkba vetett hitre, a magyarságba vetett hitre gondolsz?

Persze. Ott kezdődik a probléma, ha egy nemzetet nézünk, nem csak az egyént, hogy nem vagyunk tisztában azzal kik vagyunk – de ezen nem lehet csodálkozni, mert 250 éve dolgoznak azon, az „ellenerők” hogy a dicső lelkületünket elfelejtsük. Mi meg azon dolgozunk, hogy ez visszajöjjön, szépen lassan :)

Tehát ezeken a tanfolyamokon önfejlesztést, önszeretetet tanítasz?

Bármely tanfolyam, akár egy reiki 1 vagy egy agykontrol is ugyanezt segíti elő-–és ezekben nincsen a mély magyarság megéléséről szó, vagy ritkábban jön elő. Mindegyik erről szól, hogy magunkkal kerüljünk először tisztába, utána tudunk kezdeni a világgal bármit. Arra kell ráébreszteni az embereket, hogy találjanak vissza az EGÉSZ-séghez. Mert ha az egészségük visszaáll, akkor nagyon sok fajta kíntól, meg tudunk szabadulni. De nyilván nem lehet nemzetet egyszerre tanítani – bár József Attila is szerette volna – de ez kivitelezhetetlen, ezért az egyént kell megtalálni, illetve az egyén talál meg minket, akik ezzel foglalkozunk – és így kezdődik a visszaépítés, visszaépülés.

Milyen ennek a sikeressége? Én úgy látom, hogy egyre többen kezdenek bízni önmagukban

Persze, nincs más megoldás – vagy elveszünk vagy visszatalálunk – de igazából ezt nem engedi a lelkünkben lévő, már előbb említett kód – ezért szépen elkezd emelkedni azoknak a száma akik visszatalálnak Önmagukhoz. Mindegy , hogy milyen módszerekkel, hiszen ez lényegtelen – van akinek távol keleti szellemiség kell, van akinek nyugati segítség van aki ráébred, hogy kicsoda – annak a múltunkban rejlő kincsek segítenek ebben…

Mennyire vagyunk kiváltságos nép, különleges nép?

Semennyire. Mindenkinek meg van a feladata. Nekünk a mi feladatunkat kell csinálni.

Mi, a mi feladatunk?

Nagyon hosszú lenne összefoglalni. Mert nagyon szerteágazó és akár különböző korokban is lehetne vizsgálódni. Az biztos, hogy a példánkkal lehetne az emberiség nagy részének a hitét erősíteni. De ehhez a saját hitünk újra megtalálására van szükség.

Ide tartozik a szeretet, a történelmünk megismerése?

Persze

De a történelmünk megismerését egy csehnek nem kell tudnia, csak annyira, amennyire mi ismerjük őt . A múltunk megismerése és a régi dolgaink kincsestárának a felfedezése az a magyarság dolga – nem a világ dolga, az a miénk. De szívesen odaadjuk mindenkinek, ahogy régen is így volt. Ennek a nyomait fel lehet fedezni mindenhol szerte a világban..

Van, mondjuk 100ezer ember, aki ezt tudja, de ez még kevés, de 1 millió vagy 2 millió ember is kevés – majd amikor kritikus tömeg lesz, akkor lesz a felébredés… de ezen még dolgozni kell!

A legfontosabb, a mindennél fontosabb- a többi szinte lényegtelen –amit nem szabad elkövetni hibát, amit a világ sulykol nekünk, hogy: mindent azonnal.

Ez hiba. Minden ember hibája, hogy türelmetlen. Nem várja ki az idejét a dolgoknak, hogy mi után mi következzen. Mert nem úgy történik, hogy odaadnak nekünk 10 egységnyi valamit, és akkor az a miénk –az nem fog működni!

Egyről a kettőre kell haladni…és most ott tartunk, hogy talán a kettőről a háromra fogunk lépni ha … és még akkor messze van a 10.

Az egység ekkor fog kiteljesedni. De ehhez azt kell megtanulni, hogy ne legyünk türelmetlenek ..és ekkor lesz újra Kánaán a Kárpát-medencében :) Először magunkat kell megtalálni, el kell ismerni az embernek „az Énnek” a lényegét, és ha ez meg van, akkor onnantól fogva nagyon sok minden le fog hámlani azonnal, ami addig az egó irányítása alatt volt és akkor minden sokkal könnyebbé fog válni a dolgok befogadásával kapcsolatban is

A Pilisszántói keresztről szeretnék még kérdezni Annak idején én is megnéztem, de akkor már nem a pincében volt-mint a veletek készült felvételen, hanem egy üvegezett dobozban, a polgármesteri hivatalban Mi lett a kővel? Még mindig olyan hatása van, mint régen?

Mivel én is újságíró vagyok, hadd mondjam azt, hogy ez a lehető leghülyébb kérdés, amit fel lehet tenni. Nyilvánvaló egyszerű emberként, én is megkérdezném, ha nem tudnék a dolgokról semmit…

A Keresztes kő hatása nem pillanatnyi dolog volt. Akkor amikor a gépem elromlott a felvételen, arról ezt szoktam mondani- a világ általunk rossznak ítélt dolgai, mint például a média ami rengeteg szörnyűségről ad hírt, de néha ezt a hírértéket a jó szellemi oldal is ki tudja használni.

2000 decemberében adódott egy lehetőség – a Fókusz akkor a legnézettebb bulvár műsor volt – ami azt jelentette, hogy kb 2 millió néző látta, hogy a fényképezőgép elromlott és az a szellemalak megjelent a felvételen… azóta is erről beszélnek. Ezt követően nagyon sokan tudtak róla és nagy figyelmet kapott a múltunknak ez a szakralitása, vagy szakrális tárgya, hogy bekerüljön a köztudatba. Azóta Pilisszántóra zarándokolnak az emberek mindenhonnan a világból, akiket érdekel egyrészt a különleges kő, másrészt az egész Pilis, a pálosok vagy a középkori királyok múltja

De a kő jelen pillanatban is hat, ugyanúgy. Most a falu plébánia templomában található, méghozzá egy különleges helyen. Talán egy évvel a kő előkerülése után a templom hajszálpontosan mértani közepe beszakadt és előkerült egy középkori eredetű járat, amely a templom alatt is és a falu nagy része alatt is fut. Ez egy kővel kiboltozott járat rendszer…… Jelen pillanatban a kő itt van és a zarándokok ugyan úgy jönnek.

Persze, azóta is történtek furcsa dolgok – én is fotóztam a templom alatt furcsa képeket, amire nincsen technikai magyarázat – de másoknak is vannak hasonló élményei

A kőnek a legfontosabb feladata, amit el kellett végeznie, hogy egy szimbólummá váljon, ezzel a különleges, teljesen egyedi – nyugodtan lehet azt mondani, hogy Európában sincsen jellegében azonos – keresztábrázolással. És azóta is vonzza azokat az embereket, akiket érdekel ez a különlegesség vagy a szakrális történelmünk

Még mindig nem tudják, hogy melyik korból való, hány éves?

Sose fogjuk tudni. Az, hogy latin típusú kereszt van rajta ebből nagyon valószínű, hogy a kereszténység korából származik, legkorábban a 4. századból – de a pontos dátumot nem lehet megállapítani.

Halottam hogy pálcázták, sokan vizsgálták, még laborban is volt…

Igen, de a belefaragás idejét nem tudják megállapítani – a kőnek a korát tudjuk, az 30 millió év, de ezzel semmire sem megyünk, hiszen ez a hegynek a kora, amiből kifaragták. Onnan való a környékről, tehát nem valami távolról oda érkezett kőről van szó, hanem a Pilisszántó környéki hegyekből való

Mit üzensz a fiataloknak?

Hát, előre :) Hátra semmiképpen se. Azt hogy, tanuljanak több történelmet vagy kötelezően mit csináljanak azt nem szabad Nekik megmondani … Találják meg Önmagukat – ez legyen a legfontosabb!

Köszönöm a beszélgetést!

2014 - A Jövő Legendáriuma - Ezoterikus és Üzleti Kalendárium UTOLSÓ DARABOK

Kapcsolódó bejegyzések

Címkék

Oszd meg ezt!

Szólj hozzá!