5 perc Balogh Bélával

5 perc Balogh Bélával

Balogh Béla – mérnök, író, az ezoterikus irodalom kiemelkedő alakja Magyarországon és a magyar lakta területeken is.

Elsősorban erről a különleges évről, 2012ről szeretném kérdezni…

  • Egyre többen tapasztalják, hogy valami változik. Az idő mintha felgyorsult volna, az ébrenlét és alvás szakaszai megváltoztak. Sokan számolnak be arról, hogy hajnali három – fél négy körül kipattan a szemük, és visszaaludni sem mindig sikerül… Szóval mintha kezdene helyre állni a Rend.

Mik a tervei erre az évre? Esetleg egy új könyve készül?

  • Valóban készül egy új könyv – természetesen a hozzá tartozó CD-vel. A könyv a jelen helyzetből való kiútról és az új korszak alapköveinek letételéről szól. A CD a belül elvégzendő munkát hivatott segíteni az energiaközpontokat elzáró akadályok elhárításával és a megbocsátás gyakorlati útjával.

Mit gondol, lesz-e Felemelkedés – érezhetően – a mi életünkben?

  • Ha arra gondol, hogy az egyénileg elvégzett, belső átalakító munka nélkül az emberiség csak úgy, mintegy varázsszóra, tömegesen megvilágosodik és átkerül valami paradicsomi állapotba – akkor ilyen lehetőséget nem látok.

Félelmeink gátolnak ebben? Hogyan kellene gondolkodnunk, hogy bárki átérezze, megtapasztalja?

  • Tudatlanság, félelem, esetenként túl kevés tapasztalat, szeretethiány, önmagunk szeretetének hiánya – ezek a legfőbb akadályok. Parancsszóra, egyik pillanatról a másikra lehetetlen gondolkodásmódot változtatni. Önmagunk szeretetének erősítésével és az embertársainknak nyújtott önzetlen segítséggel, barátságos viselkedéssel, türelemmel, elfogadással bárki nagyot léphet előre saját lelki fejlődésének útján.

Ön szerint a Magyarságnak van külön küldetése az Aranykorba való belépéstől kezdve?

  • Ami az Aranykort illeti, arra még kb. 450-500 évet biztosan várni kell. Persze nem tétlenül, hiszen rengeteg az elvégzendő munka. Az Aranykort fel kell építeni – első sorban önmagunkban. Minden jel arra mutat, hogy a Magyarság teszi meg elsőként azt a lépést, amely a megvilágosodás felé vezető úton elvezet a hit lépcsőjéről a biztos belső tudás szintjére. Egyre többen ismerik fel a spirituális világ valóságát, az univerzumot irányító törvényeket, és ma már akár a spirituális tudomány kialakulásáról is beszélhetünk. Nagy segítség ebben a kódolt magyar nyelv, amely rávezet a megoldásra, de mindenkinek csak javasolni tudom a Tudatalatti Tízparancsolata c. CD rendszeres használatát, hogy ne csak a tudatos gondolatainkban, hanem a tudatalattiban futó rossz programok területén is rendet tudjunk teremteni.

Igaz a hír, hogy Rüdiger Dahlke –vel szokott együtt dolgozni, gondolatokat megvitatni?

  • Nagy tisztelője vagyok, de közös munkánk még nem volt.

Mit üzen azoknak, akik a Felemelkedésben hisznek, de például betegek vagy teljes anyagi csőd szélén állnak?

  • A felemelkedésben való hit édes kevés. Az egészségnek, a belső harmónia helyreállításának megvannak a módszerei, mint ahogy az anyagi helyzet javításának is. Az új könyvemben erről is szó lesz. Addig is csak azt tanácsolhatom, tudatosan igyekezzék mindenki lehetőleg mindenben a jót, a szépet észrevenni; arról beszélni, és arra gondolni, amit szeretne, és semmi esetre sem arra, ami nem tetszik, vagy amitől fél.

Köszönöm az interjút!

 

2014 - A Jövő Legendáriuma - Ezoterikus és Üzleti Kalendárium UTOLSÓ DARABOK

Kapcsolódó bejegyzések

Címkék

Oszd meg ezt!

1 hozzászólás

  1. 17 éves koromban került a kezeim közé a Végső Valóság című könyv, és az első 100 oldala egy életre megváltoztatta világnézetemet. Balogh Béla a kedvenc íróm!

Szólj hozzá!